terug naar het overzicht

Marktdag Aanbesteden Achterhoek 1 oktober 2015

27-09-2015

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in aanbesteden? En wilt u contact met opdrachtgevers of juist opdrachtnemers? Kom dan op donderdag 1 oktober 2015 naar de Marktdag Aanbesteden Achterhoek. Het kernthema van deze bijeenkomst is uiteraard aanbesteden. 

Maar belangrijk daarbij is dat ‘meer begrip en vertrouwen leidt tot betere samenwerking’. Betere samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers leidt tot een hogere klantwaarde en een goed rendement.

Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennismaken.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur:       Ontvangst
13.30 uur:       Opening door Hans Bakker, dagvoorzitter
13.35 uur        Korte inleiding door Antoon Peppelman, wethouder gemeente Bronckhorst
13.45 uur:       Thema: Hoe kunnen we door aanbestedingen de lokaal/regionale economie versterken! Paneldiscussie met Ilse Saris (wethouder gemeente Winterswijk), Leo te Bogt (voorzitter Bouwend Nederland Achterhoek-De Liemers) en vertegenwoordiger zorginstelling.

14.15 uur:       Eerste ronde workshops
15.00 uur:       Pauze
15.30 uur:       Tweede ronde workshops
16.15 uur:       Sluiting en netwerkborrel

U kunt kiezen uit de onderstaande workshops. 

1.    Aanbesteden door de lokale overheid. Meldpunt Aanbesteden Achterhoek-De Liemers en Inkoop- en aanbestedingsbeleid Achterhoekse gemeenten. Inleiding: Rien Wabeke (secretaris Bouwend Nederland, afdeling Achterhoek-De Liemers) en Erny Hogenkamp (inkoopcoördinator gemeente Winterswijk).

2.    Aanbesteden is teamsport, sport met je “tegenstander” en je eigen team! Wat zijn de ervaringen van opdrachtgevers en opdrachtnemers bij het aanbesteden in de zorgmarkt? Inleiding: WGV Zorg en Welzijn en Marije Dulon Barre (Intercoaches).

3.    Gunnen op kwaliteit: EMVI is nieuw voor overheden en ondernemers. Inleiding: Tom van Eck en Leen Valk (Bouwend Nederland).

4.    Social Return: van wens naar praktisch uitvoerbaar. Inleiding: Hans Leeflang (WESP) en Sascha te Braak (Infra Gemak).

5.    Innovatiegericht en duurzaam inkopen. Inleiding: Hans Boes (Universiteit Twente).

6.    Uitnodigingsbeleid: Achterhoekse Groslijsten Systematiek. Van gedachten wisselen over mogelijke uitgangspunten voor en invulling van een op te stellen uitnodigingsbeleid. Inleiding: Frank Cent (inkoopcoördinator gemeente Montferland) en Michel de Croes (gemeente Doetinchem).

7. Wat zijn de ervaringen met Best Value Procurement (BVP). Inleiding: Lianne te Winkel (Graafschap College) en Jean-Paul Roegies (InkoopMeesters).

8. Inschrijven in de praktijk. Wat zijn de mogelijkheden en waar liggen kansen? Inleiding: Andre Lurvink (gemeente Oost-Gelre).

Datum: donderdag 1 oktober 2015
Locatie: gemeentehuis Bronckhorst
Inloop: 13.00 uur
Aanvang: 13.30 uur
Netwerkborrel: 16.15 – 17.30 uur

Aanmelden
Deelname is gratis. U kunt zich per e-mail aanmelden bij bruil@vno-ncwmidden.nl o.v.v. organisatie, naam, e-mailadres en de voorkeur voor twee workshops.