terug naar het overzicht

Vrijwillige Brandweer Oost-Gelre verrast IKGL-leden tijdens bedrijfsbezoek

25-04-2019

Op donderdag 18 april 2019 beleefden de leden van de IKGL een zeer interessante en bovenal bijzonder interactieve bijeenkomst bij de Groenlose kazerne van de Vrijwillige Brandweer Oost-Gelre.

nws brandweer-2Na een zonnige ontvangst op het terrein, gaven de commandanten Ilona Oolthuis (post Lichtenvoorde) en Sander Althoff (post Groenlo) uitgebreid uitleg over het omvangrijke werk van de brandweer en vertelden ze hoe de post Oost-Gelre meedraait in het grote Gelderse samenwerkingsverband.

Rol van de werkgever
Ook de rol van de werkgever werd goed belicht waar het gaat over het in dienst hebben van één of meer vrijwilligers, die plotseling kunnen worden weggeroepen voor een brand, ongeval of iets dergelijks. Want dit samenspel in het belang van de veiligheid kan niet zonder medewerking van álle partijen!
De vele vragen aan Ilona en Sander getuigden dan ook van grote belangstelling en betrokkenheid van de leden in het goede werk van de Vrijwillige Brandweer!

Rondleiding en handen uit de mouwen 
Daarna kregen de leden in de kazerne zelf een rondleiding, waarbij alle materialen inclusief voertuigen konden worden bekeken. Ook kon op enkele plekken op het terrein interactief worden meegedaan aan bijvoorbeeld het openknippen van beschadigde voertuigen en brandoefeningen bij een door rook belemmerd zicht. Meerdere leden lieten zich daarvoor in beschermende kleding hijsen, wat vanzelfsprekend de nodige hilariteit opleverde. Maar de oefening zorgde er wel voor dat  nadrukkelijk ook de fysieke zware taak van de brandweer werd ervaren. 

Na afloop werden de leden getrakteerd op een uitstekend verzorgd broodjesbuffet, waarbij nog uitgebreid werd nagepraat. Men was daarbij eensgezind van mening, dat de niet-aanwezige leden toch écht wat hadden gemist!